NIEUWSBRIEF - 3
logo
NATUURPLATFORM DRENTSCHE AA
december 2015
Klik hier om deze brief in uw browser te openen

Beste nieuwsbrieflezer,

Hierbij onze derde nieuwsbrief van dit najaar, met nieuwe informatie over de ontwikkelingen rond het Transferium bij De Punt.

Nogmaals het Transferium bij De Punt Het transferium in 2015
Op 25 november 2015 werd in de Statencommissie Omgevingsbeleid van de provincie Drenthe het Antea-rapport over nut en noodzaak van een transferium bij De Punt besproken. Op de pagina Transferium vindt u een verslag van de inbreng van de verschillende politieke partijen. Als resultaat van deze bespreking werd aan Gedeputeerde Brink gevraagd zo spoedig mogelijk met een Statenstuk te komen, waarin beschreven staat welke volgende stappen er genomen moeten worden. verslag bespreking Cie OGB onderzoek
Nut en Noodzaak
Op 2 december 2015 werd dit stuk aan de Statenleden toegezonden en op 16 december zal het besproken worden in de Provinciale Staten van Drenthe. Omdat blijkt dat na de recente verkiezingen veel Statenleden nieuw zijn en de voorgaande problematiek niet of nauwelijks kennen, hebben wij ons als Natuurplatform er op gericht de verschillende fracties van extra informatie te voorzien, door middel van persoonlijke gesprekken en verwijzing naar bestaande stukken over dit onderwerp. Korte inhoud
Statenstuk
+ aantekeningen Natuurplatform
In de begeleidende Beleidsbrief vraagt de gedeputeerde de statenleden in te stemmen met het voorstel. Dit voorstel houdt in: akkoord te gaan met de aanleg van een OV-knooppunt voor 200 auto's (eventueel uit te breiden tot 500) aan de oostzijde van de A28, op de plek waar nu de carpoolplaats zich bevindt.
Deze locatie ligt binnen de contour van het Nationaal Landschap en beekdal Drentsche Aa. Omdat wij van mening zijn dat een parkeerplaats voor 200 auto's ook heel goed aan de westkant gerealiseerd kan worden, zodat het beekdal Drentsche Aa gespaard kan blijven, hebben we ons ingezet om externe krachten te mobiliseren om dit plan van tafel te krijgen. Op dit moment is er alleen de keuze tussen het wel of niet doorgaan van het voorgestelde plan (OV-knoop aan de oostzijde). Er zijn geen alternatieve locaties onderzocht en de druk om "Ja" te zeggen tegen het plan wordt opgevoerd, door de noodzaak van maatregelen tegen filevorming te benadrukken. Hiermee wordt de mogelijkheid tot het maken van een weloverwogen keuze afgesloten.
Daarom hebben we als Natuurplatform een petitie opgesteld, waaronder een aantal prominente wetenschappers en (ex) hoogleraren, waarvan de meesten hebben meegewerkt aan de verschijning van het boek Landschaps-biografie van de Drentsche Aa hun handtekening hebben gezet.
Ook hebben we de Natuur- en Milieufederatie Drenthe bereid gevonden een brief aan de Staten te schrijven met het verzoek ook alternatieve locaties in ogenschouw te nemen.
Het Dagblad van het Noorden wijdde eveneens een uitgebreid stuk aan dit onderwerp.
Zie voor de petitie,
de brief van NMF-Drenthe en het artikel in het DvhN onze pagina Transferium
Donateursbijdrage contactpagina

In onze vorige nieuwsbrief deden we het verzoek om dit jaar weer een vrijwillige donateursbijdrage op onze rekening te storten, zodat we ook het komend jaar onze lopende kosten kunnen dekken. Een aantal mensen heeft al gereageerd op dit verzoek. Ook uw bijdrage is van harte welkom.

Triodos bank: NL02 TRIO 0197 7895 01
t.n.v. Natuurplatform Drentsche Aa

Het Natuurplatform Drentsche Aa heeft de ANBI-status, wat extra mogelijkheden biedt voor de aftrek van giften. Meer hierover en ook al onze overige gegevens zijn te vinden via bovenstaande link naar de contactpagina. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage!

De laatste berichten in chronologische volgorde onze pagina ACTUEEL
Wie de laatste berichten van de afgelopen periode nog een in chronologische volgorde wil bekijken, kan terecht op onze pagina ACTUEEL, via bovenstaande link. De nieuwste berichten staan bovenaan op die pagina.
Met vriendelijke groet namens de bestuursleden van het Natuurplatform Drentsche Aa,

Philippe Boucher
Marianne van Albada
Robert Bakker
Erik Bergsma
KLIK HIER OM DIT VENSTER TE SLUITEN
Kent u andere mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in onze Nieuwsbrief? Stuur ons dan een berichtje via het mail-adres hieronder.   Stelt u geen prijs meer op het toezenden van deze Nieuwsbrief, laat het ons dan even weten. Dan schrappen we u uit ons bestand.

MAIL NAAR:
NatuurplatformDrentscheAa@kpnmail.nl