NIEUWSBRIEF -2 logo
mei 2016
NATUURPLATFORM DRENTSCHE AA
Beste nieuwsbrieflezer,
In deze nieuwsbrief twee onderwerpen:
 • De officiële start van het onderzoek naar de 'Ontsnippering' van de A28
 • De Kunstmanifestatie Into Nature Art-Expedition, die plaats gaat vinden gedurende de zomermaanden
  (juli - eind september) en die de ambitie heeft meer dan 25.000 bezoekers te trekken.
  Eén van de kunstobjecten komt te staan naast de fietsbrug bij het Okkenveen.
 • ONTSNIPPERING van de A28 - Bericht van de provincie Groningen
 • Onderzoek naar Faunavoorzieningen A28
  Tussen Groningen en De Punt scheiden de A28 en het Noord-Willemskanaal de natuurgebieden ten oosten en westen van de weg en het water. Het gaat om grote aaneengesloten leefgebieden van vissen, water-, moeras- en landdieren. Een eerder plan om de barrièrewerking van de A28 voor dieren op te heffen is gestrand doordat een vorig kabinet de financiële middelen schrapte.
  De gedeputeerden voor natuur van Groningen en Drenthe en Rijkswaterstaat hebben afgesproken een inrichtingsplan op te stellen om de verbinding tussen de leefgebieden voor dieren te verbeteren en aanrijdingen met dieren te verminderen.

  Dat dit proces weer op gang gekomen is, komt mede door onze vasthoudendheid als Natuurplatform, om het onderwerp steeds weer op de agenda te zetten. Lees meer ...
  afbeelding
 • Eerste Drenthe Biënnale ‘IntoNature’ Art expedition
 • Op initiatief van de provincie Drenthe worden er in de zomer van 2016 onder de noemer IntoNature tentoonstellingen en kunstroutes over en in het Drentse landschap georganiseerd in de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo. Om dit omvangrijke project te organiseren is de Stichting Drenthe Cultuur & Natuur opgericht, die de verschillende activiteiten coördineert. Het project wordt gesubsidiëerd door het Mondriaanfonds.
  In de voormalige Rijksluchtvaartschool bij vliegveld Eelde, museum De Buitenplaats en het Drents Museum komen tentoonstellingen van zo’n veertig internationale en regionale kunstenaars. In het Drentse landschap worden diverse kunstroutes uitgezet, zoals het stroomdalgebied van de Drentsche Aa en de landgoederengordel rond Eelde. De ruim 40 kilometer lange route van Into Nature strekt zich uit van Assen, via het beekdal Drentse Aa naar Groningen Airport Eelde en de landgoederen rond Paterswolde.
  Als Natuurplaform Drentsche Aa staan wij afwijzend tegenover de plaatsing van een groot kunstwerk naast de beek in de Westerlanden, aangemerkt als Natura 2000 gebied.
  We doen op onze website uitgebreid verslag van de plannen van het project Into Nature om bij Okkenveen naast de beek een groot kunstwerk te plaatsen en duizenden mensen daarheen te leiden via hun Art expedition.
  Dit project is geen incident en de plaatsing naast de beek ook geen vergissing maar uiting van een trend van de laatste jaren om de natuur die we nog hebben uit te melken ten dienste van toerisme en recreatie. Het is een nieuw verdienmodel van provincies en natuurbeheerders dat op den duur onze natuur vervuild en uitgewoond zal achterlaten. Lees verder op onze site
  Met vriendelijke groet namens de bestuursleden van het Natuurplatform Drentsche Aa,

  Philippe Boucher
  Marianne van Albada
  Robert Bakker
  Erik Bergsma
  KLIK HIER OM DIT VENSTER TE SLUITEN