BESTE LEZER, HIERBIJ DE EERSTE NIEUWSBRIEF VAN DIT JAAR
LANDELIJKE ACTIES TEGEN HET BELEID VAN HET NIEUWE KABINET
Lees meer
op de website
Het nieuwe kabinet heeft besloten om de Ecologische Hoofdstructuur (EHS) te laten voor wat hij is en de geplande "robuuste verbindingszones", die bestaande natuurgebieden met elkaar moeten gaan verbinden, te schrappen. Die worden vanaf nu dus niet meer door de overheid gefinancierd. Ook voor het beheer van bestaande natuurgebieden is veel minder geld beschikbaar. De bezuinigingen op natuur, zijn naar verhouding veel ingrijpender dan die in andere sectoren.

Dit nieuwe kabinetsbeleid doorkruist heel veel plannen, die soms al in een ver gevorderd stadium zijn en waarbij vaak al overeenstemming is bereikt met de verkopers van de grond en de toekomstige natuurbeheerders. Bij Natuurorganisaties en ook gewone natuurliefhebbers heeft dit heel veel protest opgeroepen.

In sommige gevallen gaan de provincies tegen de zin van het kabinet in, toch door met het afronden van projecten in hun regio. In andere gevallen zijn daar de financiële middelen niet meer voor. Op onze pagina Ecologische hoofdstructuur vindt u een overzicht van verschillende acties en artikelen over dit onderwerp.
ANTWOORD VAN GEMEENTE EN NBEL OP ONS VERSLAG MONITORING FIETSPAD Lees meer
op de website
Begin april 2010 hebben wij ons Verslag Monitoring van het fietspad Okkenveen-Westerlanden aangeboden aan wethouder Assies. Op 30 augustus van dat jaar, kregen we antwoord op een deel van onze vragen, een ander deel werd doorverwezen naar het NBEL omdat er meerdere partijen bij betrokken waren, die alle vertegenwoordigd zijn in het Overlegorgaan. Uiteindelijk kwamen de laatste antwoorden op 9 december 2010 binnen. Hoewel het tussentijdse overleg met de Gemeente redelijk constructief is verlopen, waren we met de beantwoording in zijn totaliteit niet echt gelukkig. Reden voor Marianne van Albada, die het Verslag monitoring indertijd samenstelde, om in een discussiestuk "VRAAG & ANTWOORD" nog eens alles op een rijtje te zetten.

Inmiddels heeft er op 9 februari 2011 een gesprek plaatsgevonden met wethouder Assies en de gemeente-ambtenaren Nanninga en Ploeger, waarop een aantal praktische zaken zijn doorgenomen. Daarbij bleek dat er bij de gemeente in ieder geval de bereidheid bestaat om onze inbreng serieus te nemen en er naar vermogen iets mee te doen.
In de fase van de aanleg van het fietspad en de 2 jaren daarna lag de verantwoordelijkheid voor het onderhoud van het pad (met name de bermen) nog bij de aannemer die het werk heeft uitgevoerd. Per 1 januari van dit jaar valt het beheer van het fietspad volledig onder de verantwoordelijkheid van de gemeente. Ze zijn daarop aan te spreken en willen zich ook inspannen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Lees meer over de konkreet beproken punten op de website.
Zet alvast in uw agenda: MAANDAGAVOND 18 APRIL 2011

BIJEENKOMST VOOR BEWONERS OVER HET PROJECT VAN DUINWEG TOT BEEKDAL
Naar overzicht
van het project
Inmiddels hebben we gesprekken gevoerd met alle betrokken partijen in het gebied (eigenaren en beherende instanties). We zijn bezig de resultaten daarvan uit te werken en willen graag op maandagavond 18 april verslag uitbrengen aan omwonenden en andere belangstellenden. U krijgt hierover nog nader bericht. Informatie over het project Van Duinweg tot Beekdal kunt u inzien op onze website, via de link in de rechterkolom.
Met vriendelijke groet, namens de bestuursleden van het Natuurplatform Drentsche Aa,

Philippe Boucher
Marianne van Albada
Willem Bok
Robert Bakker
Erik Bergsma
Albert Heringa

KLIK HIER OM DIT VENSTER TE SLUITEN

Kent u andere mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in onze Nieuwsbrief? Stuur ons dan een berichtje via het mail-adres hieronder.

Stelt u geen prijs meer op het toezenden van deze Nieuwsbrief, laat het ons dan even weten.
Dan schrappen we u uit ons bestand.

MAIL NAAR: NatuurplatformDrentscheAa@kpnmail.nl