NIEUWSBRIEF logo
NATUURPLATFORM DRENTSCHE AA
november 2011

Kunt u deze Nieuwsbrief niet goed lezen? Klik dan hier om hem in uw browser te openen

Beste nieuwsbrieflezer,

Hierbij de vijfde nieuwsbrief van dit jaar, met een korte opsomming van de belangrijkste punten en een link naar de pagina's op onze website waar u meer informatie kunt vinden.

Uitkomsten van de enquête Duinweg-Beekdal zijn klaar naar uitkomsten
De enquêteformulieren die in augustus/september onder bewoners van het gebied Duinweg-Beekdal zijn verspreid, zijn inmiddels verwerkt. Het verslag bestaat uit de uitkomsten, weergegeven in percentages en ondersteund door een grafiek, met daarnaast een samenvatting van de belangrijkste opmerkingen of suggesties die de invullers daaraan hadden toegevoegd. Ook is er een overzicht gemaakt van de belangrijkste conclusies die het Natuurplatform aan deze uitkomsten verbindt.
Film ROTVOS is ook nog online te bekijken zie pagina ACTUEEL
Voor degenen die onze filmavond op 4 november niet konden bijwonen: De film is ook nog via onze site te bekijken. En op onze pagina ACTUEEL staat een link naar de site van de filmmakers met meer informatie.
Boek NATUURMAKERS van Ineke Noordhoff verschenen meer informatie
Uitgangspunt bij het maken van de ecologische hoofdstructuur was de volgende gedachte: een haas uit Roodeschool moet zo naar Sas van Gent kunnen lopen. En als daartussen een weg ligt waar hij niet omheen kan, laten we dan zorgen dat hij die weg veilig kan kruisen. Als wilde dieren en planten de mogelijkheid krijgen om te migreren van het ene naar het andere leefgebied, zorgt dat voor vers bloed en vergroot dat de kans op het voortbestaan van de soort. Ineke Noordhoff sprak met boeren, burgers en beleidsmakers over het reaiiseren van deze plannen in de praktijk, en geeft zo in haar boek Natuurmakers een interessant beeld van het hedendaagse natuurbeleid in Nederland.
Pagina EHS op onze site met overzicht landelijke protesten tegen het beleid van staatssecretaris Bleker zie pagina EHS
Staatssecreataris Bleker bezuinigt niet alleen op natuur; hij doet dat op zo'n manier, dat alle resultaten op het gebied van natuurbescherming en biodiversiteit van de afglopen decennia, dreigen te worden vernietigd. Vanuit natuurbeschermingsorganisaties en burgers ontstaat momenteel een massaal protest tegen het beleid van Bleker.
Nieuwe informatie over DAS en BEVER zie pagina bever
zie pagina das
Op de speciale informatiepagina's over das en bever, staat allerlei interessante nieuwe informatie, zowel over het gebied Van Duinweg tot Beekdal als meer algemeen. Voor wie dat leuk vindt.

Met vriendelijke groet namens de bestuursleden van het Natuurplatform Drentsche Aa,

Philippe Boucher
Marianne van Albada
Robert Bakker
Erik Bergsma
KLIK HIER OM DIT VENSTER TE SLUITEN
Kent u andere mensen die mogelijk geïnteresseerd
zijn in onze Nieuwsbrief? Stuur ons dan een berichtje via het mail-adres hieronder.
Stelt u geen prijs meer op het toezenden van deze Nieuwsbrief, laat het ons dan even weten.
Dan schrappen we u uit ons bestand.

MAIL NAAR: NatuurplatformDrentscheAa@kpnmail.nl